EESZT kapcsolódás

Mit jelent az EESZT kapcsolódás?

A Dcont eNAPLÓ rendszerbe páciensként regisztrált felhasználók profilja összekapcsolható az EESZT rendszerben szereplő fiókjukkal. Az összekapcsolást követően a vércukormérő készülékről a Dcont eNAPLÓ rendszerbe feltöltött vércukoradatok automatikusan szinkronizálásra kerülnek az EESZT rendszerbe is.

Miért érdemes feltölteni a vércukor adatokat az EESZT-be?

Az EESZT rendszerben minden páciens egészségügyi adatai egy központi adatbázisba kerülnek, amelyet a kórházi, háziorvosi vagy patikai rendszereken keresztül kérhetnek le az egészségügy különböző szereplői, amennyiben a megfelelő jogosultság birtokában vannak. A megosztott betegadatok elősegíthetik a pontosabb diagnosztikát és a célzottabb terápiát.

EESZT kapcsolódás - Pácienseknek

Ellenőrizd, hogy személyes adataidat megfelelőlen szerepeljenek az eNAPLÓ-ban. A kapcsolódást a Beállítások / Külső kapcsolatok / EESZT menüpontban lehet elindítani a „Kapcsolódás indítása” gombra kattintva, ilyenkor a rendszer generál egy kódot (EESZ PIN-kód).

Az összekötést egészségügyi szakember végezheti az EESZT szakmai felületén, amihez szüksége lesz az EESZT PIN kódodra.

Ha van az eNAPLÓ-ban orvosod, az összekapcsolási igényedet elküldheted az „Igénylés” gomb megnyomásával, vagy add meg orvosod email-címét, és az összekapcsoláshoz szükséges információkat elküldjük neki email-ben.

A kapcsolódási igény bármikor visszavonható a „Megszakítás” gombbal. Ilyenkor a PIN-kódot töröljük, ezzel már nem tud orvosod összekapcsolni.

Miután az EESZT-ben sikeresen összekapcsolták profiljaidat, pár perc elteltével az eNAPLÓ-ban is frissül a státuszod.

A feltöltött adatok az EESZT Lakossági Portálra (www.eeszt.gov.hu) bejelentkezve, a Telemedicina menüben érhetők el. A belépéshez ügyfélkapu regisztráció szükséges.

Az EESZT a Dcont eNAPLÓ-tól független rendszer, elérhetőségével és funkcióival kapcsolatban további információk itt olvashatók: https://e-egeszsegugy.gov.hu/

A feltöltött egészségügyi adatokat csak az EESZT szerinti háziorvos és a kezelőorvos láthatja.

Az EESZT-be feltöltött adatokhoz történő hozzáférést az EESZT lakossági felületén lehet beállítani. https://e-egeszsegugy.gov.hu/onrendelkezes

Összekapcsolást végző orvos mindig kap jogot.

EESZT kapcsolódás - Szakmai felhasználóknak

Az összekötést egészségügyi szakember végezheti az EESZT ágazati portálra bejelentkezve (https://portal.eeszt.gov.hu/).

Az összekapcsoláshoz „PHR Telemedicina program indítása (PHR_TELMED_PROGRAM_INDITO) szerepkör szükséges. Az intézmény EESZT adminisztrátora tudja az intézményben dolgozó munkatársak jogosultságait beállítani.

Ellenőrizze, hogy páciense személyes adatai megfelelőlen szerepeljenek az eNAPLÓ-ban.

A kapcsolódást a kiválasztott Páciens profilját kiválasztva, az Áttekintés felületen megjelenő EESZT kapcsolódás kártyán lehet, a „Kapcsolódás indítása” gombra kattintva. Ilyenkor a rendszer generál egy kódot (EESZT PIN-kód).

A kapcsolódási igény bármikor visszavonható a „Megszakítás” gombbal. Ilyenkor a PIN-kódot töröljük, ez már nem használható az összekapcsoláshoz.

Az összekötést egészségügyi szakember végezheti az EESZT szakmai felületén.

Az „EESZT megnyitása” gombra kattintva megnyílik az EESZT ágazati portál felülete, a rendszer előre kitölti a páciens EESZT PIN-kódját. Adja meg a páciens TAJ-számát, majd kattintson az Összekapcsolás gombra. Sikeres összekapcsolásról felugró értesítés jön.

Sikeresen összekapcsolás után pár perc elteltével az eNAPLÓ-ban is frissül a páciens EESZT státusza.

Az összekapcsolás menetét az alábbi videó is bemutatja:

Az összekötést egészségügyi szakember végezheti az EESZT szakmai felületén.

Az „EESZT megnyitása” gombra kattintva megnyílik az EESZT ágazati portál felülete, a rendszer előre kitölti a páciens EESZT PIN-kódját. Adja meg a páciens TAJ-számát, majd kattintson az Összekapcsolás gombra. Sikeres összekapcsolásról felugró értesítés jön.

Sikeresen összekapcsolás után pár perc elteltével az eNAPLÓ-ban is frissül a páciens EESZT státusza.

Bejelentkezést követően az EESZT ágazati portál felületén, E-Egészségügy / Telemedicina / Páciens beállítása menüpontban érhető el a Dcont eNAPLÓ – EESZT összekapcsoló funkció https://portal.eeszt.gov.hu/hu/phr-paciens-beallitasa

Adja meg a páciens TAJ-számát és az eNAPLÓ felületén megjelenő EESZT-PIN-kódját, majd kattintson az Összekapcsolás gombra. Sikeres összekapcsolásról felugró értesítés jön.

"Adathiba az Összerendelési nyilvántartás alapján! A forrásrendszerben javítandó!" hibaüzenet akkor fordulhat elő, ha az eNAPLÓ-ban szereplő név vagy születési dátum nem megfelelő, nem egyezik az összerendelési Nyilvántartás (ÖNY) rendszerben szereplőkkel. Például ha a személyes okmányokon (személyi igazolvány) fel van tüntetve valakinek a második vezetékneve is, de az eNAPLÓ-ban nincs. A vezetéknév/keresztnév végén szereplő szóköz is gondot okozhat.

Javítsa a páciens adatait az eNAPLÓ-ban, majd a „Kapcsolódás indítása” gombbal kezdje újra az összekapcsolási folyamatot.

Bejelentkezést követően az EESZT ágazati portál felületén, E-Egészségügy / Telemedicina / Adatok megjelenítése menüpontban, a páciens TAJ-számának beírásával érhetők el az EESZT-be feltöltött adatok

A felület a következő linken is elérhető: https://portal.eeszt.gov.hu/hu/phr-adatok-megjelenitese

A Dcont eNAPLÓ - EESZT rendszer összekapcsolását végző szakember mindig kap jogosultságot a páciens EESZT-be feltöltött adatainak megtekintésére.

Ezen kívül a páciens DÖR szerinti kezelőorvosa is megtekintheti az adatokat, például háziorvosa. Kezelőorvosnak az első orvos-beteg találkozó EESZT-be adminisztrálását követően szímít valaki.

Adatok szinkronizálása az EESZT-be

A Dcont eNAPLÓ-ba feltöltött vércukoradatokat minden éjszaka automatikusan szinkronizáljuk az EESZT rendszerével. De a „szinkronizálok most” gomb megnyomásával bármikor elküldhetők a friss adatok az EESZT-be.

Legelső szinkronizáláskor az utolsó 90 nap vércukormérései kerülnek feltöltésre.

Csak az új vércukoradatokat szinkronizáljuk az EESZT-vel, ha a legutóbbi szinkronizálás óta nem történt adatfeltöltés a profilba, nem változik a dátum.

Lehetséges, hogy nincs vércukormérőről feltöltött adat az eNAPLÓ fiókban, vagy 3 hónapnál régebbi az utolsó mérés.

Legelső EESZT szinkronizálás alkalmával az utolsó 90 nap adatait küldjük el az EESZT-nek.

Csak a vércukormérőről feltöltött adatok kerülnek szinkronizálásra.

Összekapcsoláskor lehetséges hibák és megoldásuk

Az eNAPLÓ-ban szereplő név vagy születési dátum nem megfelelő, nem egyezik az összerendelési Nyilvántartás (ÖNY) rendszerben szereplőkkel. Például ha a személyes okmányokon (személyi igazolvány) fel van tüntetve valakinek a második vezetékneve is, de az eNAPLÓ-ban nincs. A vezetéknév/keresztnév végén szereplő szóköz is gondot okozhat.

Javítsa a páciens adatait az eNAPLÓ-ban, majd a „Kapcsolódás indítása” gombbal kezdje újra az összekapcsolási folyamatot.

Nincs megfelelő jogosultsága. Ellenőrizze, hogy megfelelő intézményt és szervezeti egységet választott-e ki bejelentkezéskor. Az intézmény EESZT adminisztrátora tudja a megfelelő jogosultságokat beállítani.

További hibaüzenetek és megoldásuk

Az EESZT PHR moduljába történő adatfeltöltéshez szükség van egy Mappára, Eszközre valamint megfelelő jogosultságokra. Ezek az eNAPLÓ fiók és EESZT összekapcsolásakor automatikusan létrejönnek.

Az eNAPLÓ nem tud kapcsolódni az EESZT rendszerhez. Az EESZT rendszer nem elérhető, próbálja újra később. További probléma esetén az ugyfelszolgalat@dcont.hu címen igyekszünk segíteni.

Az EESZT-ben található mappához nincs jogosultsága az eNAPLÓ-nak, ezért újabb adatot nem lehet feltölteni.

Az EESZT Lakossági portálon bejelentkezést követően Telemedicina / Hozzáférési rendelkezések menüben tekinthetők meg a fiókhoz jogosultságok.

Az EESZT-ben található mappa lezárásra került, ezért újabb adatot nem lehet feltölteni.

Az EESZT Lakossági portálon bejelentkezést követően Telemedicina / Mappák menüben tekinthetők meg a fiókhoz tartozó mappák, a Műveletek oszlopban található „Indítás” gombbal lehet egy lezárt mappát újra nyitni.

A vércukoradatok feltöltéséhez szükséges eszköz törlésre került, az eNAPLÓ nem tud hozzá kapcsolódni és adatot feltölteni.

Az eNAPLÓ fiókot visszaállítottuk a kiindulási állapotba, ismét össze kell kötni az EESZT-vel az adatok szinkronizálásához.