Óraátállítás - Ne felejtse el frissíteni vércukormérő készüléke időbeállítását!

A téli időszámítás október utolsó vasárnapján kezdődik.

2022.10.30-án kell hajnali 3-kor 2-re állítani az órákat.

Az órákat hazánkban 1916-ban állították át először. Kezdetben energiát akartak vele megspórolni a napfényes órák magasabb száma miatt. Az ember biológiai órája nem tud egyik pillanatról a másikra átállni, ezért többeknél előfordulhat kialvatlanság, fejfájás, figyelmetlenség, koncentrációs zavar.

Az Európai Parlament az óraátállítás eltörléséről döntött, az életbelépés viszont csúszik.

A pontos dátum és idő az alapja a memóriában tárolt adatok helyes kezelésének és értelmezésének. A készülék kezeli az éveket és a szökőéveket is. Javasoljuk méréskor a jelölők használatát is, ez segít memóriában tárolt eredmények későbbi értelmezésében.

Hogyan állíthatom be vércukormérőmön a dátumot és időt?

Újabb generációs, micro USB porttal rendelkező készülékek esetén egy számítógépes adatfeltöltés során a Dcont Adatfeltöltő program automatikusan frissíti a készülék időbeállítását.

Dcont TREND és Dcont IDEÁL készülékek esetén csak a vércukormérő menüjéből lehet elvégezni.

A beállítást az alábbi útmutatók szerint lehet megtenni:

A dátum és idő beállításához tartsa lenyomva a Ki/Be gombot, amíg megjelenik az üzemmód képernyője, majd engedje fel a gombot.

A dátum és idő beállítását lépésenként lehet elvégezni. A beállítás sorrendje óra - perc - hónap - nap - év.

A szám villogása azt jelezi, hogy a FEL és a LE gomb segítségével be lehet állítani az új értéket. A Ki/Be gomb lenyomása megerősíti az új beállítást, és a következő beállítandó értékre ugrik.

Az év beállítása után a készülék kikapcsol, és tárolja az összes új beállítást.

Kikapcsolt állapotban a Ki/Be/OK gomb hosszú megnyomásával (5 másodperc) a készülék a Menübe lép. A dátum és idő beállításához lépjen be a Beállítások Idő/Dátum menüpontba.

A dátum és idő beállítását lépésenként lehet elvégezni. A beállítás sorrendje óra - perc - hónap - nap - év.

A fehér háttér azt jelzi, hogy a FEL és a LE gomb segítségével be lehet állítani az új értéket. A Ki/Be/OK gomb lenyomása megerősíti az új beállítást és a következő beállítandó értékre ugrik.

Az év beállítása után a készülék visszatér a Beállítások menübe és tárolja az összes új beállítást.

A dátum és idő beállításához lépjen be a Beállítások / Idő/Dátum menüpontba: kapcsolja be a készüléket a KI/BE/OK gomb megnyomásával, majd a Beállítások menühöz hosszan nyomja meg a KI/BE/OK gombot. A BALRA és a JOBBRA gomb segítségével lépjen az Idő/Dátum menüponthoz, majd a menüpontba belépéshez nyomja meg a KI/BE/OK gombot.

A dátum és idő beállítását lépésenként lehet elvégezni. A beállítás sorrendje óra – perc – hónap – nap – év. A szám villogása azt jelzi, hogy a BALRA és a JOBBRA gomb segítségével be lehet állítani az új értéket. A KI/BE/OK gomb rövid lenyomása megerősíti az új beállítást és a következő beállítandó értékre ugrik.

Az év beállítása után a KI/BE/OK gomb rövid lenyomásával a készülék visszatér a Beállítások menübe és tárolja az összes új beállítást. A folyamatban lévő beállítás alatt a KI/BE/OK gomb hosszú nyomva tartásával visszalép a készülék a „Tesztcsíkra vár” képernyőre, az Idő/Dátum beállítása nélkül.