Dcont® Adatfeltöltő alkalmazás telepítése

Egyszerű adatfeltöltés Dcont® készülékekről a digitális naplóba.

A Dcont® Adatfeltöltő Windows segédprogram telepítéséhez szükséges lépések:

Az adatfeltöltéshez a Dcont® Adatfeltölő program legfrissebb verziójának telepítése szükséges, a Dcont® eNAPLÓ-ba bejelentkezést követően az Adatfeltöltés oldalon érhető el.

"Feltöltőprogram letöltése" gombbal indítható a letöltés.

Letöltést követően indítható a telepítés (Rendszergazda jogosultság lehet szükséges)!

Az adatfeltöltés a böngészőből indítható, ehhez szükséges a felugró ablakban a Dcont® adatfeltöltő program megnyitásának engedélyezése.

Az Adatfeltöltő program a Dcont® eNAPLÓ-ba bejelentkezést követően az Adatfeltöltés menüben érhető el, az "Adatfeltöltés" gombra kattintva.

A jelölőnégyzet bepipálásával, ez a kérdés többet nem jelenik meg.

Az eszközillesztő telepítése a Dcont® Adatfeltöltő program első indításakor történik.

Az Adatfeltöltő program a Dcont® eNAPLÓ-ba bejelentkezést követően az Adatfeltöltés menüben érhető el, az "Adatfeltöltés" gombra kattintva. (vagy a start menü programok közt található parancsikonnal is indítható.)

A program felajánlja az eszközillesztők telepítését (Rendszergazda jogosultság szükséges!)

Telepítem gombra kattintva indítható a teleítés.

(Ha a számítógépen korábban működött az adatfeltöltés, a telepítés ki is hagyható, de a program következő indításkor ismét figyelmeztetni fog)

Az adatfeltöltés végén a program visszairányítja a felhasználót a böngészőbe. Fontos, hogy az a böngésző legyen beállítva alapértelmezettnek, amelyikkel a Dcont® eNAPLÓ-ba bejelentkeznek és adatelemzésre használják. (Google Chrome böngészőt ajánljuk)

Az alapértelmezett böngésző a Windows "Vezérlőpult" > "Alapértelmezett programok" felületen, a Webböngésző részen állítható be.

Esetenként, például Windows frissítés után, vagy ha a számítógép nem ismeri fel a csatlakoztatott eszközöket, szükséges lehet az eszközillesztő újratelepítése.

Ezt a Dcont® Adatfeltöltő Szoftver beállítások felületén található. (Rendszergazda jogosultság szükséges a telepítéshez!)

A fogaskerék ikonra kattintva, majd a kapcsolati adatok alatt nyomja meg az Illesztőprogramok telepítése gombot megnyomva indítható.

Az Adatfeltöltő program használatához szükség lehet a Proxy beállítására (Rendelőkben fordulhat elő, otthoni felhasználás során általában nem).

Indításkor a program ellenőrzi az internetkapcsolatot, ha nem éri el az eNAPLÓ szervert, felajánlja a Proxy beállítását.

A megjelenő képernyőn a szükséges adatok megadása után, az Alkalmaz gombot megnyomva menthetők a beállítások.

A program menti az adatokat, majd újraindul.

A Proxy beállítások később a beállítások felületen érhetők el, a Dcont® Adatfeltöltő Szoftver bal felső sarkában található fogaskerékre kattintva.

Az adatfeltöltő program készen áll a használatra.

Az adatfeltöltés lépéseihez részletes útmutató a Tudástárban érhető el.


A Dcont Adatfeltöltő alkalmazás az alábbi feltételeknek megfelelő számítógépen működik:

  • Számítógép internet kapcsolattal és USB csatlakozással,
  • Microsoft Windows 7 vagy újabb operációs rendszerrel,
  • Google Chrome 45, Microsoft Edge 12, Mozilla Firefox 38 vagy újabb internet böngésző szoftverrel.